dinsdag 15 juli 2008

Liefde

Weetge, als klein meisje denkt ge dat 'het' geluk bestaat. Da ge een droomvriendje vindt die u altijd begrijpt, die voor u zorgt zonder u te verwennen, die lief is maar ook af en toe is van zen oren maakt, da ge kindjes krijgt, leuk werk, veel geld en vooral geen zorgen.
En dan krijgt ge u eerste vriendje, en ge zijt er zo zeker van da hij t zal zijn waarmee ge op uw 60ste op den dijk loopt en samen pateekes zult eten. da ge samen kindjes krijgt en da die kindjes dan ook weer kindjes krijgen. en t lijkt of hij u begrijpt, maar eigenlijk verstaat hij er gene zak van. en ge denkt dat voor altijd is, maar eigenlijk wilt hij ook gewoon seks. zoals alle mannen. zoals het altijd al geweest is.
En ge geeft het hem, omda ge ni wilt ontgoochelen, omda ge volwassen wilt zijn, omda weet ik veel en dan laat hij u vallen, zomaar, zonder uitleg en ziet ge hem een week nadien me een ander kussen. en ge kunt alleen maar denken wa ge beter had kunnen doen. of wa ge ni had moeten doen. en ge gaat eraan kapot. ge snijdt, ge wordt voor de eerste keer depri.
ge denkt dat het nooit meer goe komt, da het teveel zeer doet om ooit nog maar aan iemand anders te kunnen denken. Maar ge geraakt er door, en ge wordt verliefd op iemand anders. en die ziet u ook wel zitten. en langzaam durft ge hopen dat hij het misschien is waarmee ge trouwt in een lang, wit kleed en da hij het is dat uw kindjes zal troosten.
Maar ge zijt o zo bang om gekwetst te worden da ge blokkeert. ge wilt hem zoveel vragen en zoveel zeggen maar als ge bij hem zijt zit uw keel toe. 't lijkt of ze uw strot toeknijpen.
en ge laat uw verliefdheid voor wa het is, ge laat het dood bloeden.
want dan wordt ge ni gekwetst, al hebt ge wel verdriet. omdat uw beeld nog maar eens bevestigd is.
en ge wilt alleen blijven, nooit meer iemand toelaten in uw leven. maar ge hebt zoveel liefde in u, en ge wilt iemand die u begrijpt. die u vast neemt als ge zegt da hij naar hel kan lopen. ge wilt begrepen worden als ge zegt da niemand u begrijpt. ge wilt hand in hand over straat lopen om aan al die andere klootzakken te laten zien da ge zelf ook gelukkig kunt zijn.
maar toch.. iets houdt u tegen
da beeld van vroeger da nimeer klopt, de pijn die gepaard ging met de liefde
die eerste foute ervaring, die ga nooit meer weg
nooit

nee, echt nooit

Geen opmerkingen: