dinsdag 29 juli 2008

Vakantie

Na een vlotte reis aangekomen in Forbach. Gezellig familiehotel, ruime kamer, zwembad én een infrarood sauna!
Zalig uitzicht vanuit de kamer, goede bedden en véél sla.
Paar keer Baden Baden bezocht, geweldig stadje. Gezellig stadscentrum met leuke winkeltjes, ouder stadsgedeelte en een rijke coté. Gek dat het onderscheids tussen plebs en de anderen daar nog echt bestaat. Terwijl t gewone volk langs de ene kant van de stroom loopt, zit het rijke volk in hun spierwitte kamerjassen te zonnen aan de andere kant.


Met de papa het museum 'les peintres sculpteurs' (http://http//www.relatio-europe.eu/strasbourg-europe/le-rhin-superieur/37-rhino-du-rhin-superieur/3906-peintres-et-sculpteurs-au-musee-frieder-burda-de-baden-baden-)
bezocht.
Zaten mooie dingen tussen, was ook gelegen in een modern museum, voorzien van veel licht en veel plaats.
Ook Freiburg bezocht, heel wat dingen bezocht ginder. Onder andere een paar kerken. T viel me op da die veen 'strakker' zijn ingericht dan de kerken die we hier meestal kennen. En t water liep daar door heel de stad, wel grappig.
Verder nog naar Strasbourg geweest. AAngezien onze papa daar zo'n 20 jaar 3maand per jaar heeft doorgebracht, was er heel wat te zien. En gek eigenlijk om dat stukje van zijn leven ginder te zien. Maar wel fijn.
Verder veel gewandeld, prachtige natuur gezien, goed gegeten en genoten. En wat rust gevonden in t koppeke!
En ohja het beeld van de 'dikke Duitser met witte sokken in zen sandalen. Pint in de hene hand en worst in de andere' is wel degelijk verdwenen nu! Die mensen zijn vriendelijk! En proper!
Enkele impressies:





















Geen opmerkingen: